Sport en Werk

Beweging

We bewegen elke dag. 

Intern (spijsvertering, ademhaling, bloedsomloop, fysiologie, spieren en pezen en onze geraamte van botten)

Extern van A naar B

 

Of je nu stil lijkt te zitten achter je computer of aan je brei/haak werkje werkt. We zijn altijd in beweging.

Klinkt Gek? Ga maar na, doe je niks dan belandt je tussen de 6 plankjes en ook dan ben je nog in beweging. Want dat nemen we ook waar. Tegenwoordig heb je daar ook diverse meet instrumenten voor.

 

Wat heeft bovenstaande tekst te maken met bedrijfsmassage of sport en werk?

 

Het gaat er om dat we duidelijk hebben, hoe we communiceren. Wat bedoel jij in je "werktaal" of "sporttaal" ? Word je ook buiten je werk om begrepen of juist niet?

Hoe frustrerend is het als je keigoed bent in je werk, maar je omgeving begrijpt er niks van en hierdoor stagneert de hele werkflow!

Precies, spanning in je schouders, je focus is elders en elk moment staat die burn-out op de stoep en voor je het weet jij ook. Ziek zwak misselijk en shit man, ik wou dat ik kon slapen en dat kan niet want ik moet vroeg op, bioritme.

Bioritme

Het is zo oud als het ontstaan van de wereld. Onderzoeksresultaten laten zien dat wanneer je mensen in het eigen ritme laat werken, je goede resultaten kan hebben. Dit vergt focus, discipline, coaching en een andere mentaliteit van je zelf en je werkvloer. Contracten dus flexibel op stellen, nee, duidelijkheid binnen de wetmatigheid van wat je afspraken zijn. Thuiswerken? liever niet. Kind op de opvang? liever niet. Hoe dan wel? Kinderen die te jong zijn om elders te dumpen en ja je leest het goed, je hebt een heel dorp nodig om een kind op te voeden. Dus hiervoor kan je ook op je werk zijn. Laat die kinderen op een bepaalde plek toe. Klinkt als de ballenbak bij de Ikea? Misschien wel, zolang het er toe doet, we spreken hier over de ideale situatie. 

In een oud dorp, had je diverse mensen die verschillende karweitjes doen. 

Wanneer je op je werk, veel dient te knippen en te plakken (basisschool gedoe) Wat veel tijd kost, dat zou je dus ook spelenderwijs onder goede begeleiding door kinderen kunnen laten doen. Goed voor de motoriek en jij kan je dan focussen op ander werk, wat ook af moet.

Wat heeft dit met bioritme te maken, denk je dan? 

Het gaat er om dat je doet waar je goed in bent. Je komt je bed uit, binnen de afspraken die je hebt gemaakt. Waardoor je wel 2x zoveel kan verzetten dan wanneer je slaperig op je werk aankomt en inderdaad, letterlijk begint te eten en te drinken en dus aankomt, omdat je geen energie nog hebt om te presteren en dus geen focus. 

Helaas komt dit nog bij 75% van de bevolking voor.

 

Anklaro biedt jou een preventief zorg plan aan, voor je zelf en je werkvloer.

Het interessante is dat dit plan in je bedrijfsplan opgesteld kan worden. Het gaat hier om Veiligheid, Gezondheid, Preventie, of ook wel het V&G-plan. Welk elk bedrijf dient te hebben opgesteld.

d.m.v. een abonnementsvorm kan de bedrijfsmasseur naar je toe komen. Ze heeft ook een VCAII certificaat, dus ze is bekend met technische werkvormen en hoe te handelen. Hierdoor kan ze ook in de kantine van je bedrijf of in een technisch complex waar dit certificaat nodig is, komen.

Heb je behalve massage nog andere diensten nodig, zoals traumaverwerking of lichaamsbewustzijn in de vorm van beweging als yoga en qikung? Ook dan kan je contact opnemen met anklaro.